Slam pod plzeňským nebem aneb Večer plný překvapení

Hned v úvodu je nezbytná omluva za následující report; bude chaotický, jistojistě strohý a taktéž dost možná neslučující se s pravdou – toť holt riziko povolání. Vinu lze připisovat skutečnosti, že autor článku nepočítal, že by kdy musel smolit podobnou věc – život nicméně nabízí mnohé výzvy, což má ostatně společné se slamem, že…

Sešli jsme se tedy za slunečného pondělního večera 18. července, tentokráte ovšem na docela jiných prknech, co znamenají slam: namísto pomyslné hlubiny („pod slamujícími bohy na Olympu“) stála elevace, kterážto poskytovala umělcům pocit bezmála srovnatelný s tím, co museli prožívat antičtí gladiátoři. Nutno hrdě podotknout, že účast byla hojná, zdatní rekové se utkali s několikasethlavým drakem.

Celý spektákl svým osobitým vystoupením odpálila anglická slamerka Rachel Joseph, jež publikum i některé účinkující obeznámila s tím, jak se to dělá ve světě (na vážnou strunu, exaltovaně a především naléhavě). Pak už nic nebránilo tomu, aby Dr. Filipitch spustil své zhrzené naříkání (nejprve na adresu jakési Adély, v kole druhém kdovíjaké Veroniky); aby Pan Václav (slamující po půlroční pauze) rozjímal nad cestou a cílem či připraveností a nepřipraveností; aby Honza Dibitanzl tu jímavě recitoval o autistickém šnekovi (byl to šnek?), tu improvizoval; aby Anatol poreferoval o životě v Mladé Boleslavi a trablech provázejících jeho příchod na svět; aby nás Kňour (jenž měl v Plzni taktéž delší pauzu) informoval o svých masérských zážitcích a rozličných dysfunkcích; aby Lojza Kvádr doznal, že má s Kňourem hodně společného, a simuloval podivnou rozhlasovou stanici; aby BioMasha zapěla smutný letní hymnus a zklamala muže, co by ji chtěli sbalit, protože je momentálně zadaná a její přítel za ni platí nájem; aby Metoděj Constantine poprvé v historii vyprovokoval mexickou vlnu a svěřil se o své bisexualitě (nejdříve zkoušel ulovit BioMashu, posléze Anatola)…

Nehodlám nic déle protahovat. Pořadí následující: na prvním místě bez ztráty jediného bodu Metoděj Constantine (dodatečně děkujeme za možnost platonického skupinového sexu), v těsném závěsu Bio Masha a na místě třetím Anatol Svahilec.

Na další (a zároveň závěrečnou) letní show se můžete těšit 31.8., a to opět u Zacha. Účast prozatím přislíbili Anatol Svahilec, Dr. Filipitch, Dan Kunz, Monika Serbusová či Mikeš.

Dr. Filipitch

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*