Malovice pro Svahilce

V jihočeských Malovicích, obci, kam o víkendu jezdí autobus dvakrát denně, se v sobotu 14. května v krásném prostředí Švestkového Dvora konala první slam poetry exhibice.

Slameři dorazili v silné sestavě hned se dvěma mistry Rimmerem a Anatolem Svahilcem, dále nechyběli Pavel Oškrkaný, Michal Kubala a Adeladla. Po úvodním rozhovoru, který vedl ředitel Pavel Štourač s Václavem Šindelářem a který se už stal tamní tradicí, došlo na rozlosování. Slameři šli za sebou tentokrát v pořadí Pavel Oškrkaný, Anatol Svahilec, Michal Kubala, Rimmer a Adeladla. Všichni malovickému publiku představili to nejlepší ze své tvorby, takže zazněly velmi známé slamy jako „Smrtikol“, „O štěstí“ nebo „Hovno“. Pouze ortodoxní improvizátor Michal Kubala požadoval od kteréhokoliv ze třiceti diváků témata, ale zpočátku to nebylo jednoduché, protože po dlouhém úvodu, ve kterém je vyzval, aby řekli jakékoliv řemeslo či práci, tak jediné, co se ozvalo bylo slovo „nic“, a tak byl Michalův první slam o buddhismu.

 Ve druhém kole už byla kooperace lepší, takže slamoval o sládku Miroslavovi, jenž musel vypít pět sudů piva. V tomto kole dosáhl Anatol full housu se svou básní „Cože?!“, ale vysoké body dostal i Rimmer za „Hipstár“. Všechno rozhodlo až netradiční, ale předem smluvené, třetí kolo, ve kterém strhl vítězství na svou stranu Anatol s „dřevní“ básní „Mamut“. V tomto kole šli slameři podle sofistikovaného systému – obráceného abecedního pořadí s výjimkou Adeladly. Zejména poslední slameři Pavel Oškrkaný a Michal Kubala dostali velmi vysoké body včetně desítky od Itala, jenž vůbec nemluvil česky, ale všechna tři kola bodoval. Na stupně vítězů to ale nestačilo. Třetí skončila s dvoubodovým náskokem Adeladla a první se stejným náskokem Anatol Svahilec před Rimmerem. Švestková premiéra v Malovicích se povedla určitě více než málo, a tak nezbývá doufat, že se do malebného prostředí jihočeských rybníků slam poetry zase někdy vrátí.

V tomto albu si také můžete prohlédnout fotografie, jež ve Švestkovém Dvoře pořídil náš oblíbený fotograf Milan Šeps.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*