Rodinnou bitvu vyhrál nevlastní bratr Anatol

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22. listopadu, tedy necelých čtrnáct dní před finále, proběhl v Plzni lítý boj o čest a slávu v Andělu. Přihlíželo mu asi sto padesát diváků, kteří viděli velmi nabitý večer.

Jedničku si vytáhl jako vždy ten, který přijel z největší dálky. Martin Helcman, první mistr Slovenska. Což neznamená, že by slam dělal déle než Bohdan Bláhovec, protože první mistrák se na Slovensku konal letos v listopadu. Martin předvedl se stoickým klidem svou cestu v opilosti. Další nováček v Plzni, tedy co mi paměť sahá, byla Naďa Hůlková. Její přítel, který se živí jako programátor ji trochu zanedbává, takže má nejradši polohu 34,5, tedy 69, které si dělá sama. Anatol Svahilec povyprávěl o Noemově lednici, do které se několik chytřejších dinosaurů před katastrofou. On už si svojí 69 užil, i když má asi radši 70, tedy fullhouse. Tukan nás zahrnul reklamními slogany a dostal se do závěsu za Anatola. Dr. Filipitch vyprávěl pravdivou příhodu o tom, jak se s Anatolem chtěli stát kamarády malé holčičky, která žádné jiné přátele neměla. Jak už to tak bývá, byli označeni za pedofily. Oni ji přitom jenom chtěli dostat na slamový večer, což je naopak velmi záslužná činnost. Kňour poprvé ve svém životě opustil Českou republiku a dokonce nepadla ani zmínka o Vinicích. Místo toho se nadopovaný kofeinem vydal do jiných galaxií. Byl tak naspeedovaný, že jeho kadence byla dechberoucí. Když například na Youtube dáte čtyřikrát zpomalit Tukanův slam, bude to jen desetkrát rychlejší než Kňourův výkon. Poslední dorazil Garcon, talentovaný student s ocáskem u c, který mi sem nejde zkopírovat. Jeho slam o másle a politice byl povedený a málem mu den předtím zajistil postup do finále v Budějovicích.

V druhém se Garcon pustil do debaty s panem Okamurou a litoval, že mají někteří lidé volební právo. Kňour se vrátil do dětství a povídal, jak všichni na Vinicích žrali písek. Dr. Filipitch se vrhl na fotbalovou kariéru, přičemž všechny schopnosti měl na NEJVÍC!, což na něj lidé křičeli. Diváci si to tak oblíbili, že to křičeli, i když nebyli vyzváni. „František Ringo Čech je kokot. – Nejvíc!“ a tak podobně. Tukan se pustil do stáří, jeho strastí a starostí. Anatol k Filipitchovu slamu z prvního kola doplnil, že k holčičce šli dva díky jeho geniální úvaze, že pedofilové přeci nechodí ve dvou. Potom už rozjel text o blanických rytířích, za nějž ho čekal full house. Martin Helcman pak vše skvěle zakončil dalším vysoce hodnoceným slamem.

A výsledek? Třetí místo bral Filipitch, druhé Tukan, i když měl 137 bodů, což většinou stačí na vítězství s náskokem. Tentokrát však ho Anatol s pouhým jedním ztraceným bodem porazil. Ale protože Tukan s Filipitchem zase poraziliSvahilce na Duo slamu v Olomouci, zůstali na stagi všichni tři. Sehrané duo F+T se pustilo do textu o dívce, kterou má Filipitch jako sestru a Tukan jako femme fatale. Do toho improvizoval Anatol jako jejich nevlastní bratr a vytvořil skvělý přídavek a pozvánku na finále v Meetfactory, kde se všichni tři utkají.

Lef L’Leviatan