Stand-upeři z donucení

Den po exhibici v Budějovicích tam část slamerů zůstala, aby mohli večer vyrazit do Zlivi oblažit i místní obyvatele kulturou. Byli jenom tři, takže to aspoň zajišťovalo, že se všichni dostanou na medailová umístění. Přesto se tak nestalo a tolik medailí rozděleno nebylo.

Začínal Dr. FIlipitch svým Mamaslamem, kde děkoval a zároveň vyčítal své mamince všechno, co spolu prožili. Kroony mluvil ve slovanském dřepu o Slovanech. Patrně zde nejsou příliš v oblibě, protože body nebyly tak vysoké jako na jiných exhibicích u tohoto textu. Lef L’Leviatan se rozhodl hned na začátku rozpohybovat a dal divadelní hru o Tolstém, Leninovi, Stalinovi a Trockém.

Druhé kolo probíhalo ve stejném pořadí jako první, tudíž hrozilo nebezpečí, že diváci upadnou do stereotypu. Nestalo se i díky Filipitchovi. Ten nechal diváky vyjmenovat vzory podstatných jmen a následně o nich zaslamoval. Pak všechny jistý odborník na vztahy seznámil s Tinderem a jeho užíváním. Vyvarujte se balicích hlášek o ledních medvědech a doufání, že ona napíše jako první. Leviatan vyměnil původně zamýšlený vztahový text za jiný, protože na slamu se sice všichni mají rádi, ale i Casanova si musel někdy odpočinout. Po slamu s názvem Jako když dorazil oblíbený interpret s uměleckým jménem Přestávka a přednesl asi desetiminutový text.

Po něm se opět rozhořel boj. Obrátilo se pořadí, takže sám po sobě přišel Lef a udělal ze sebe velkého outsidera, což je u něj ovšem velmi normální stav. Kroony ze sebe udělal podpantofláka a slamoval o tom, jak ho Klára musí vychovávat. Patrně se jí to daří, protože Kroony je velmi způsobný a slušný chlapec. Podle dostupných informací je s Mirkem Dušínem jediný, kdo ještě nikdy neřekl sprosté slovo. Filipitch je na tom velmi podobně s oním podpantofláctvím, protože ten dokonce vidí Tebe (ano, přesně tebe) úplně všude, jenom ne tam, kde máš být.

Poslední kolo Leviatan zakončil romantickou básní ve stylu mexické telenovely. Kroony se rozhodl v posledním kole zabít, k čemuž ho vybízeli všichni přítomní. Filipitch dostal hysterický ženský záchvat a chtěl okamžitě oplodnit a pořídit si hypotéku.

A potom přišlo vyhlášení. Bronzovou medaili nedostal nikdo, byla přetavena na stříbrnou (kéž by to tak fungovalo nejen obrazně), jelikož ty byly potřebné dvě. Rozdělily si je Kroony s Lefem a zlatou si odnesl Filipitch, který jako přídavek četl ze své knihy S Tebou a bez Tebe. Překvapivě si ji potom nikdo nekoupil, co byla životní chyba, protože ji každý chce a potřebuje mít doma.

Lef L’Leviatan