Pouští a pralesem s Velbloudem bez Sienkiewicze

České Budějovice po delší pauze opět slamově ožily. Scéna se přesunula do klubu Velbloud. Dorazilo přibližně sto lidí, takže se přesun evidentně vyplatil a slameři rádi budou využívat velbloudích tukových zásob i nadále.

Kalibrační slam dal Dr. Filipitch, jeho název parafrázoval píseň skupiny Mňága a Žďorp Pro tebe. Skvěle rozjel večer a svým vystoupení připravil v podstatě pro Lefa L’Leviatana ještě těžší pozici, než kdyby šel rovnou první. Také se z toho rozhodl spáchat sebevraždu. Před ní ovšem ještě zdvořile poděkoval všem, kteří ho k ní dohnali. Druhá přišla Blowdy, Švédova sestra a vzala si na pódium největšího experta pro seznamování. Zdeňka Trošku. Jeho hlasem nabízela sama sebe. Třetí nastoupil Oliver Bažant, aby si postěžoval nad úrovní gastronomie. Mimochodem sám je naprosto vynikající kuchař. Anatol Svahilec prodával motorové sáně a podařilo se mu to minimálně bodově. Honza Červenka rozjel svoje slovní hříčky. Kroony zase rozjel Tinder a snažil se zaujmout místní dámy, což se mu podařilo minimálně u porotkyň.

Filipitch se v druhém kole převtělil do ženy, což mu samozřejmě nedělalo problém a stěžoval si, že chce svoje děti a hypotéku. Kroony se posadil do slovanského dřepu a povyprávěl o vodce, Dorotce a dalších slovanských věcech. Honza Červenka se pustil do náboženského kázání. Anatol to vyvracel příběhem o dinosaurech, kteří se schovali do ledničky, aby přežili pád meteoritu. Oliver se rozhodl improvizovat a diváci ho zaváděli do různých prostředí. Od vězení po pekárnu. Blowdy slamovala o pekle a Satanovi. Vše zakončil Lef L’Leviatan svou výpravou do dálné Sibiře.

Třetí místo obsadil Oliver Bažant, z čehož měl velkou radost. Druhý skončil Kroony a zvítězil Anatol Svahilec, který jako přídavek řekl svůj začarovaný Hygislam. Tentokrát ho ovšem zvládl bez problémů.

Lef L’Leviatan