Ve Skalici velmi těsně zvítězil Honza Dibitanzl

Na zahrádce hospody U Čambalu se ve středu 12. července konal předposlední slam slovenské části Panslam tour.

Moderování se tentokrát ujal Anatol Svahilec a seznámil celou zahrádku skalického podniku s pravidly slam poetry. Protože se tentokrát nenašel odvážlivec z publika, vystupovali slameři ve třech kolech a v tom samém pořadí.  Zahajoval Tomáš Straka básněmi ze svých sbírek. Téměř domácí Pavel Oškrkaný, který měl ve Skalici velký ohlas, přidal slam o Pavlech a o lhaní ve škole. Improvizaci a text přidala i Adeladla a Honza Dibitanzl.

Po patnácti minutové pauze, ve které mohli diváci přispět dobrovolné vstupné, následovalo závěrečné kolo. Před ním vystoupil černý kůň beze jména čili jen Černý kůň. Výstup nebyl špatný, takže pokud na sobě zapracuje, může se na pódiu objevovat častěji. Tomáš Straka poté vyrukoval s novou básní o všech slovenských městech, kterými slameři dosud projeli, a sklidil velký úspěch. Pavel Oškrkaný přispěl známou básní o exkrementu, Adeladla se rozhodla pro text ze Sborníku slam poetry 2016 a Honza Dibitanzl podruhé improvizoval. Při jeho výstupu tentokrát diváci mohli libovolně přidávat svá slova. Asi šestkrát se přitom ozval název majitele podniku „Čambala“, ale Honza si s tím vždy zkušeně poradil.

Po třech kolech bylo nakonec pořadí velmi vyrovnané. Na třetím místě skončil se 108,5 body Pavel Oškrkaný (jeden z diváků vtipně uděloval i půl body s argumentem, že za devítkou je tečka, takže to jde. Na druhém Adeladla se ziskem 110 bodů a o 0,5 bodu ji porazil její přítel Honza Dibitanzl. Na oslavu vítězství si dali společné dvojimpro a poté už se více než padesát diváků první skalické exhibice mohlo zaposlouchat do skupiny Šaldo & band. Vystoupení v západoslovenské Skalici bylo jedním z vrcholů tour a doufáme, že se sem slam poetry začne pravidelně vracet.