V Nitře vyhrál Anatol Svahilec

V krásném prostředí Fotogalérie Trafačka proběhla v úterý 11. července osmá exhibice v rámci Panslam tour 2017. Moderování tentokrát připadlo Honzovi Dibitanzlovi a zhostil se ho velmi dobře.

Jedničku si skoro už tradičně vytáhl Tomáš Straka a rozehřál publikum svou básnickou slovenštinou. Ve druhém kole přidal báseň strom. Druhý soutěžící byl tentokrát Anakol Svahilec s básněmi Smrtikol a Svornost (známa též jako Dráhy). Adeladla předvedla divakům improvizaci a pak báseň Z fragmentů celek. Pavel Oškrkaný také přednesl Otázky ze Sborníku slam poetry 2016 a také svůj česko-slovenský slam. Posledním vystupujícím, ale nikoliv už úplným nováčkem byl Michal Komžík, jehož básně také měli v publiku velký ohlas.

Při vyhlášení vítězů nastal vtipný a nečekaný moment, kdy moderátor omylem vyhlásil úplně někoho jiného, protože si spletl pořadí účinkujících s konečnými výsledky. První přídavek tak připadl Tomáši Strakovi. Druhý po opravě Anatolu Svahilci, jehož následoval Pavel Oškrkaný a Adeladla. Několik desítek diváků se tak v Nitře napoprvé dočkalo hned dvou přídavků, což bylo unikátní, ale zasloužené vyústění krásného letní večera v Nitře. Snad se slam poetry do tohoto nejstaršího slovenského města zase brzy vrátí.