Možná přijde i Karel Ašler

Léto patří festivalům všech žánrů. Na jednom divadelním v Aši, věnovanému imaginárnímu Karlu Ašlerovi, si slam poetry oblíbili už minulý rok. Proto slameři v obměněné sestavě dorazili i letos. V sobotu 17. června je v LaRitmě přivítalo početné a velmi srdečné publikum.

Anatol Svahilec
Jednička si ho snad hledá. Anatol si jedničku tahá poměrně často. Na svoji roli již si zvykl natolik, že ji dobrovolně občas s někým vymění. Svého úkolu se zhostil s vervou, navíc mu Filipitch připravil půdu svým nesoutěžním textem. Povídal o své obsesi jménem tetování. V druhém kole přednesl Eskalátor, ale protože tlačil čas, rytmus eskalátoru dvakrát zrychlil, takže z toho byl skoro jiný text. Vyneslo mu to druhé místo a všeobecný obdiv.

Tukan
Tukan ovšem sklidil obdiv ještě větší. V prvním kole řekl text Šneček o kamarádovi Romanovi, který hledá lásku v mnoha avantýrách, alkoholu a skvěle rozjeté kariéře za Chicago na PS4. Po Tukanově inzerátu ho ženy v sále musely buď milovat, nebo nenávidět. Negativní reklama taky reklama. V druhém kole se Tukan opřel do vesnice, jejích poměrů, nešvarů a maloměšťáctví. Vyhrál s přehledem, ale na přídavek už nezbyl čas, tak aspoň poděkoval nonšalantně do mikrofonu.

Lef L’Leviatan
Zkoušel publikum zaujmout texty o brýlích a Židech. Protože skončil poslední, není třeba ho víc komentovat.

Shylock
Shylock často odvolává slamy. Dělá klauzury, autoškolu, léčí se ze šlápnutí na lego, prostě se vždycky něco najde. Jelikož ovšem dostal rozkazem navštívit tetu, ze slamu v Aši se nakonec nevyvlékl. V prvním kole zařadil text o syrských dětech. Dosud stále rozesmívanému publiku ztuhl úsměv na rtech a došlo mu, že život má kromě rubu taky líc. Jelikož Shylock napsal podle vlastních slov za rok působení na scéně jen sedm textů, musel se naučit improvizovat. Předvedl impro o existenciálních problémech, zbytečnosti slamerů a nakonec se pokusil zničit mikrofon. To se divákům líbilo, a tak dostal hodně desítek a obsadil třetí místo.

Karel Ašler
Nepřišel.

 Lef L‘Leviatan