Červnový slam u Zacha ovládl Tukan

Slam neumírá ani při velkých vedrech. Naopak osvěžuje a blahodárně chladí. Stejně tak tomu bylo i 20. června při slamu U Zacha, kde se sešli lidé, aby se podívali na šest slamových hvězd. Počet sice menší, ale za to nabitá soupiska. Dva nejlepší se měli utkat spolu od nuly v závěrečném battlu.

Jedničku si vytáhl Anatol a s omluvou, že je v podstatě kapela a teď je období festivalů, přejde na program: Hrajeme osvědčené hity. Zahrál Kosmický výlet a hned získal 65 bodů ze 70, což je na zahájení exhibice skvělý výkon. Bio Masha se rozhodla glosovat léto ze svého pohledu. Dr. FIlipitch měl připravený text o místě. Úkolem diváků bylo potom za FIlipitchem přijít a uhodnout, co to vlastně popisuje. Už si vyslechl názory, že jeho text je o análním sexu, barech a podobně. Tyhle všechny možnosti rovnou zavrhl a nechal diváky tápat. Podle hodnocení se někdo ztratil více, jiný méně. Na doktora navázal Honza Dibitanzl svou tryznou o samotě, jelikož mu jeho Adéla odjela na půl roku do Španělska. Šlo o hlubokou a zároveň vtipnou sondu do lidské samoty a absence pohlavního styku s milovanou osobou. Tukan sice slamuje jen pár měsíců, ale téměř okamžitě se zařadil mezi slamové hvězdy. Dokázal to i dnes, když za svůj text Šneček obdržel full house. Mluvil o kamarádovi Romanovi a tentokrát se nerozjel do svého oblíbeného slovního kulometu. Poslední přišel Jeto Polák. Ten nahradil Bohdana, který si vymkl kotník. Byl domluven velemost jeho prostřednictvím, ale nakonec si to Bohdan rozmyslel a tak musel Jeto slamovat sám. Zkusil to o rozchodu a byla to niterní improvizace. Zakončil tím první kolo.

To druhé otevřel jako předskokan Shylock. Improvizoval o velmi traumatickém zážitku. V Domažlicích byl překřtěn na slamera s pseudonymem Lego, což ho velmi zasáhlo. Po něm přišel už soutěžně Jeto Polák a zarepoval, protože má rap prostě rád. Tukan si dělal legraci z vesnice, z měšťáků a pak se zamyslel nad rozdílností těchto dvou destinací. Přestože dokončoval ve vážném duchu, dostal hodnocení o výši 69 bodů, čímž automaticky postupoval do konečného battlu. Honza Dibitanzl rozjel improvizaci na téma: „Adolf Hitler píše milostný dopis Krtečkovi.“ Zmínil náklonnost ke krtkovi, hloubení zákopů, masové vraždění. Jak to tak u Honzy bývá, šlo o hořkosladkou improvizaci, za níž dostal vysoké hodnocení. Dr. Filipitch měl text s názvem 445. Seděl u něj a poklidně přednášel o bolesti, která ho postihla. Bio Masha četla ze svého deníčku o kapele, anorexii, jídle… Poslední přišel Anatol a ukázal něco, co opravdu nedělá často. Improvizoval. Stal se z něj starší pán, kterému mohli diváci klást otázky. Sami ho dotlačili do role, že se z něj stal Miloš Zeman. Anatolovi šla improvizace velmi dobře, jako starý pán kladl verše rozvážně a velmi přesně. Taková zpomalená verze Svahilce. Vysloužila mu šest desítek a jednu devítku.

Závěrečný battle ovládl Tukan s textem, kde každé slovo začínalo na písmeno v. Anatol ho se svým zrychleným Ježíšem nedokázal předstihnout. Tukan tak vyhrál druhou velkou exhibici za sebou a ukázal, že se s ním směrem k mistrovství musí rozhodně počítat. Pokud tedy dokáže napsat text kratší než šest minut, což se mu příliš nedaří.

 Lef L‘Leviatan