Slam nad Labem

Do třetice všeho dobrého odehrála se v Lysé nad Labem, konkrétně v klubu Patro, exhibice ve slam poetry, v tom uměleckém voříškovi, jenž kříží prvky všeho, na co si vzpomenete, když se řekne exhibicionismus, a byla to vpravdě opět pěkně vypečená podívaná! Stalo se tak v sobotu 20. května a desítky roztodivných hlav přišly se podívat, co se odehrává v hlavách jiných.

Onoho přepěkného dne se publiku představil Tukan, jenž na předchozí lyšské exhibici pouze předskakoval a tentokrát regulérně závodil, nováček na slamové scéně Soudruh Tlustec, dále Aleš Misař, nymburská celebrita, Dr. Filipitch, kterýžto obhajoval vítězství z předchozího klání, Tomáš Jireček, v Lysé známý jako básníř, a Poeta Popleta, mladoboleslavský vejrostek, a tedy vlastně příbuzný Anatola Svahilce, mladoboleslavského patriota a moderátora souboje.

Všemi milovanou jedničku si losnul Aleš Misař a postavil se k tomu jako pán! Jeho slam o intelektuálním hladu mísícím se s hladem žaludkovitým mi v hlavě zní ještě teď… na podiu jej vystřídal Poeta Popleta, který si s sebou přivezl manželku, což nemohlo zůstat bez povšimnutí, že… načež dorazil Soudruh Tlustec, toho času historik a odborník na léta devadesátá…aby jej doplnil Tukan a – vyfásnuv full house, plný domek – rozpovídal se o Vesnici, Putinovi… čímž vytvořil odrazový můstek pro Filipitche, svého švagra (sdílejí sestru), referujícího o sebevrazích na trati a českých paradigmatech…no, a jako poslední v kole prvém a první v kole druhém se do vod improvizace položil Tomáš Jireček, jenž na stage přišel na to, jak efektivně a efektně komunikovat se ženou.

Již dnes, v těchto parných dnech, se těšíme na další oslavu poezie v Lysé, neboť nám to tam prostě sluší a svědčí! Obhájí Dr. Filipitch své dvojnásobné vítězství? Bude se chtít Tukan, který skončil o dva body za ním, pomstít? A co na to bronzový Tomáš Jireček?! Nechme se překvapit!

Dr. Filipitch