Aprílový Anděl

Slam si tentokrát dal v Plzni pauzu o pár dní delší, než je u něj obvyklé. Nicméně i přesto 25. 4. se jedna exhibice uskutečnila. Přinesla pro plzeňské návštěvníky mnoho neokoukaných tváří i pár osvědčených bardů.

Všechno začal Tukan, uvedený jako svěží vítr českého slamu. Většina čtenářů asi Tukana nezná a tak jeho flow představím. Je to neuvěřitelně rychlý slovní kulomet, který se zarazí jenom na okamžiky. Navíc jeho texty jsou plné sociální kritiky a politologie, kterou studuje. Pro nerozehřaté publikum těžko pobrat, což se i projevilo v bodování. Jeho environmentální slam měl průměrný úspěch. Pan Václav povídal o panu Svišti na lyžích a bylo to tak trapné, jak to má pan Václav rád. Třetí přišla dnešní divoká karta, s uměleckým jménem Annislava. Byla Zamilovaná, poměrně nešťastně a podle Nejhodnějšího Michala do Kňoura, který ji ke slamu přivedl. Mručivák chtěl sám sebe roztřídit do odpadu a diváky tím velmi bavil. Po něm naklusal pan Fenek se svým IT slamem, kde se rozvádí manželé. Ohromil publikum a dostal 68 ze 70 možných. Zdatně mu konkuroval Dr. Filipitch se slamem o sebevrahovi, trochu připomínajícím belgické borce svou změnou nálad z vtipné do vážné a kritické roviny. Plzeňský matador Kňour se rozpovídal o své práci ve zverimexu. Napřed nechal chlapečka chytat myšičku, potom dal holčičce kopačku do hlavy a pak nechal diváky, aby si vybrali, jaké zvířátko by chtěli. Poslední se představil Ing. Puding s rapovým textem věnovaným všem ženám. Tím zakončil i první kolo.

Musel potom o dvacet minut později začít kolo druhé. Učinil tak písničkou o tom, jak jde pozdě do kina. Kňour přednesl drásavou baldu o tom, jak musel vypít tři litry mléka do hodiny a pozvracel se a proto si musí nechat narůst vlasy. Slam se jmenoval Mlíko a Sally. Pak neočekávaně přišla Annislava, protože Michal usoudil, že k sobě s Kňourem patří. Její slam o řidičích PMDP se setkal s velkým pochopením. Situace v něm popsané znal zkrátka každý. Pak už mohl přijít Dr. FIlipitch. Začal rapovat akrostich a předvedl dobrý rapový výkon. Pan Fenek se stal hypochondrem a stěžoval si na všechny svoje problémy. Mručivák zavedl publikum na pitvu. Pan Václav tentokrát zkusil pokus a potom se teprve představil. Jeho konstatování typu, že opustil minimalismus, protože na něj byl prostě moc, se setkala s velkým úspěchem a vysloužila mu pět desítek. Poslední Tukan potom ryl do Putina a situace na Ukrajině. I on dostal pět desítek.

Pak už přišlo vyhlášení výsledků. Třetí místo si rozdělili Tukan a Mručivák. Nad ně se vyšplhal Dr. Filipitch a zvítězil pan Fenek. Ten přidal text Skákal pes po celý rok a následně trefil vystřelenou zátkou kohosi přímo do čela. Tím zakončil poslední andělskou exhibici před pauzou. Další již bude v Zachu, přesněji 31. 5.