Dobytí Rokycan

V pátek 17. března se na slamové mapě zjevily poprvé Rokycany. Zasloužil se o to Dr. Filipitch se svým obvyklým výjezdním týmem. Exhibice se konala v hospodě U Pardála a navštívilo ji přes padesát diváků.

Večer odstartoval Jirka Chroust obligátním vysvětlením pravidel a představením soutěžících. Jediný, kdo nedoklusal na pódium, byl Lef L’Leviatan, který ještě vybíral vstupné. Svému osudu ovšem neunikl, protože na něj zbyla jednička, a tak musel před mikrofon stejně. Odpanil Rokycany slamem, jak náročné je pro něj se vůbec k nějakému odpanění dostat. Po něm přišel Dr. Filipitch a přednášel o něčem na pomezí psychické poruchy a trestného činu, tedy stalkingu. Anatol si ani tady nezapomněl postěžovat na své vypadávající vlasy. Kňour si vehementně čistil zuby, což ovšem nebylo publikem příliš oceněno, asi se o Kňourovu hygienu příliš nestará. Posledním v pořadí byl Shylock, který, jak sám říká, zkurvil vtipnou atmosféru večera, když mluvil o dětech v Sýrii. Tím první kolo zdárně skončilo a zdálo se, že místní zaujalo natolik, že čekali i na to druhé. Anebo tak učinili ze zvědavosti, jestli první půlka bude stejně špatná jako ta první. Kdo ví…

Před druhým kolem předskočil Kroony, snad jeden z budoucích slamerů. Jediné, co z jeho multitematického výstupu zklamalo, byla jeho paměť, z čímž ovšem hravě bojoval za pomoci připraveného taháku. Jinak byl dojem rozhodně pozitivní. Shylock pak umřel přímo na jevišti na svoji alergii, což se porotcům očividně velmi líbilo. Kňour povídal o své nové práci ve zverimexu, kde musí zocelovat mladé chlapce chytáním myší a malé dívky kopáním do hlavy. Anatol zvolil na druhé kolo na menší město velmi odvážně politický text, a to Kam odcházíš, vypadni. Dostal za něj fullhouse poté, co jedna dívka s devítkou se rozhlédla po těch s desítkami a rychle své rozhodnutí změnila. Filipitch se dobýval do srdce (a nejen tam) netečné Adély a Leviatan přednesl slam plný oxymóronů.

Pořadí dopadlo následovně – vyhrál Svahilec, následovaný Shylockem. Dobytí Rokycan proběhlo poklidně a úspěšně a nejspíš se teď na ně začnou pořádat nájezdy.