Jednorožcem se v Klatovech stal Dr. Filipitch

Jedenáctého března dobyl český slam další město a zařadil ho na svou mapu. Tentokrát šlo o podkopané Klatovy s náměstím s kopce a s nově udělanou expozicí mumií. Bohužel si je slameři nestihli prohlédnout, jelikož přijeli příliš pozdě a za tmy, takže se do Klatov už nevydávali. Místo toho se usadili v Kavárně U Jednorožce, hned vedle slavné lékárny, kde se měla exhibice i konat.

Večerem provázel Jirka Chroust. Pokud se nemýlím, touto exhibicí se dosáhlo ve slamu ještě jedné mety. Jelikož kavárna neměla klasický mikrofon, dostali slameři mikroport, o který se střídali. Napřed se jim to samozřejmě líbilo, ale v průběhu výstupů přišli na nevýhodnost mikrofonu, který si nemůžete oddálit od úst. Jedničku si vytáhl Dr. Filipitch, ale jelikož z toho vypadal nešťastně, měkké srdce Anatola Svahilce se nad ním ustrnulo a dal mu svojí trojku výměnou za tuto nevýhodnou startovní pozici. Začal Holotou a bodově nedopadl špatně. Lef L’Leviatan pokračoval slamem o ruských klasicích, který evidentně bavil hlavně starší generaci. Filipitch navázal slamem O lásce, za který poprvé sklidil i větší počet desítek. Shylock podle vlastních slov zkurvil vtipnou atmosféru a zařadil text o dětech ze Sýrie. Ani porotci, ani diváci si ovšem nemysleli, že by jim Shylock zkazil kvalitní zážitek a odměnili ho vysokými body. Pokračovalo se kvůli nízkému počtu vystupujících hned druhým kolem. Anatol přednesl svůj Moskeslam a opět o mnoho více zaujal hlavně starší část publika. Leviatan se věnoval EET a Babiš evidentně není v Klatovech příliš populární, soudě dle kladných ohlasů na jeho kritiku. Lef tím odstartoval i Babišománii, i když se spíše používala jeho přezdívka Bureš. Mluvil o něm jak Filipitch ve svém stalkerském Stopařově průvodci tvojí galaxií, tak Shylock ve slamu o loutkách. Poté byla vyhlášena krátká pauza.

Poslední kolo zahájil Anatol textem Svornost a vysloužil si za něj full house. Leviatan utekl od zábavy k mrazivějšímu tématu a věnoval se holocaustu. Filipitch si udělal pódium ze dvou židlí a za svojí Adélu dostal taktéž plný počet bodů. Nakonec Shylock řekl text, u kterého nesmím prý uvést název, jelikož z určitých důvodů musí zůstat v utajení. Všichni slameři se ovšem obávají chvíle, kdy Shylock neduhu ve slamu popisovaném podlehne. Povedený večer ovládl Dr. Filipitch a přidal svůj text o svém milostném poměru s Evou v Edenu. V Klatovech se slam zalíbil a 19. 5. se místní mohou těšit na open air exhibici na dvorku kavárny Jednorožec.