Eintopf na Zlínsku

Anatol Svahilec, Pan Václav, Adam Hošek, Naďa Hůlková, Melinda a z řad místních černá klisna Agáta Lapčíková. Víc než šedesát zlínských přišlo na druhou místní exhibici a v květnu bude další.

První místo náleželo Anatolovi Svahilcovi, druhé Adamovi Hoškovi a třetí Panu Václavovi. Tamější scéna s esencí punku byla plná překvapení a netradičních věcí. Kromě soutěžících vystoupil olomoucký slamer Jelen a místní básník Roland Bello. Moderátorské duo tvořil organizátor akce Martin Cileček spolu s výherkyní předešlé exhibice Mikou, která tam rovněž slamovala jako další host.

Morava doslova žije slamem. ,,Byl to full house! Další exhibice, vrcholná zlínské scény, bude 17.5. Vystoupí Rimmer, Ellen Makumbirofa, Viktor Hanačík a další – bude to Boží slam,“ komentuje organizátor. Zlínští si mohou zkrátit čekání na další slam návštěvou Femislamu, ženského souboje konaného 8. března v nedaleké Olomouci, kde vystoupí také Zlínem poznané slamerky Melinda a Mika, nebo exhibicí v Brně s Naďou Hůlkovou a Panem Václavem 1. března.

Anatol Svahilec, z jedné čtvrtiny zlíňák, akci považoval za povinnost. V současnosti cestuje za slamem po celé republice. V rozhovoru na stránce zlínské slam poetry na otázku, čeho chce dosáhnout, odpovídá slovy: „Bruntál. Až jednou českej slam dojede do i Bruntálu udělat první akci a třeba se tam i vrátí, to bude vrchol žánru. A kdyby byl Svahilec přítomnej, bude to asi nejvyšší dosažená meta. Bruntál, pak do papučí a jít sypat holubum před nádraží zrní. Nic víc už nezbude k udělání.“

Melinda Mayová