Slameři na tripu díl druhý – Karlovy Vary

Po dobytí Sokolova se slameři vydali na zteč i do Karlových Varů. Jelikož jsou od sebe města jen pár kilometrů od sebe, plzeňská výjezdová skupina přespala v místě exhibice a druhý den se dopravila do slavného lázeňského města. Zde měla připravena skvělý program od zde narodivšího se Františka, za což mu ještě jednou patří velký dík. Prohlídka města a okolí obsahovala i zážitkové prvky jako jízdu v kufru nebo po ledové skluzavce. Šlo vlastně o jeden z prvních víkendových slamových teambuildingů. Teď už ovšem hlavně k slamovému večeru.

V karlovarském klubu Crux se sešlo přes padesát diváků a solidně zaplnilo prostor, který vypadal poměrně nabitě. I tentokrát se moderování ujal Dr. FIlipitch a stejně jako včera i předskakoval. Tentokrát ovšem zvolil text o vyhnání z ráje a svedení Evy. Publikum bylo vlažnější než včera, avšak rozhodně ne nepřátelské. První Kňour mluvil o špatné orientaci v Sokolově, když předchozí den málem s Lefem bídně zahynuli při hledání domu, kde měli přespat. Tukan, který byl přidán na soupisku po včerejším úspěchu, mluvil o svých zážitcích z koleje v Brně. Melinda také zůstala u včerejšího textu a popsala sebe jako parazita. Tomáš Straka, dorazivší z Prahy, měl bohémský text ve slovenštině. Další byl Anatol. Ještě jednou mluvil o nové úchylce, které propadl, tedy o tetování. Do té doby se neobjevila nad hlavami žádná desítka, avšak teď jich bylo rovnou pět, což byl maximální počet. Lef L’Leviatan přednesl svou absurdní mexickou telenovelu s názvem Máj. I on viděl desítky, ale také třeba sedmičku. Poslední Honza Dibitanzl přirovnal soumrak a svítání k milostnému aktu dne a noci a pak se lítě pustil do několika bolavých společenských témat. Tím bylo skončeno první kolo.

To druhé otevřel FIlipitch novým textem o stalkingu a jak to později glosoval Anatol hláškou stand-upera Petra Vydry, je to taková hezká procházka ve dvou, o které ví jenom jeden. Pak už se pokračovalo v krasojízdě. Zahájil ji Honza Dibitanzl povedenou improvizací, kde hlavním tématem byla šunka, i když sám Dibi je vegetarián. Ale pro slam je třeba přetrpět mnohé. Lef L’Leviatan mluvil o Utrpení malého Ježíška. Svahilec nepromarnil příležitost říci ve Varech svůj Moskeslam. Publikum bylo pochopitelně nadšené, ale Anatol si slam dost vydřel, protože musel z publika snášet korekturu špatné výslovnosti ruských slov nebo toho, co se doopravdy stalo s nohami sovětského pilota Maresjeva. Anatol je tak asi první český slamer, co si může dovolit mít na své slamy korektora, který to navíc dělá zadarmo. Text sklidil druhý full house a o prvním místě bylo rozhodnuto. O těch dalších ovšem nikoliv. Tomáš Straka sdílel s publikem svou tklivou baladu Svět se opět přestěhoval do lepšího. Melinda chtěla být tady a teď, zatímco Tukan nastřílel do sálu svůj neskutečně rychlý text ze včerejška. Kňour zakončil večer básní o kartáčku, i když z jeho vyprávění se zdálo, že si rád do pusy strká něco jiného.

Na vyhlášení výsledků došlo záhy. Třetí skončil tentokrát Tukan, druhý Honza DIbitanzl. Bez ztráty jediného bodu si Vary vzal Anatol Svahilec a jako svůj přídavek ještě obšťastnil posluchače slamem Holota. Celá akce se rozhodně povedla a rovněž celý víkend byl velmi vydařený. Snad si ho slameři někdy zopakují. Vděčí za něj především Dr. FIlipitcha (takto byl uveden v karlovarských novinách), který všechno zorganizoval a zajistil.

 Lef L‘Leviatan