Domažlice opět kapitulovaly

Někdo by si mohl klepat na čelo, že dělat slam mezi svátky je nesmysl, jelikož se nikomu nechce nebo je pryč. Ve středu 28. prosince se v Domažlicích potvrdil opak. Přejedení diváci, zpitomělí ze sledování pohádek, naopak kulturní vložku uvítali a dorazilo jich přibližně sedmdesát.

Slameři se rozdělili do dvou týmů, barbarů a domažlických, aby bojovali o trofej domažlických bitev, slavnou Domalžíci. Jako první nastoupil tým přespolních, vedený Kňourem a zosobněný jako první Lefem L’Leviatanem. Ten slamoval o prospěšnosti kouření. Porotci se ještě zahřívali a schovávali si body pro ostatní. Druhý přišel Vacek se svým písňovým textem S vůní máty. Pak přišel pan kapitán Kňour. Povídal o tom, kterak mají jeho ponožky city. Dokázal, že Domažlice je jeho druhé domácí město, neboť se zde jeho obliba začíná přibližovat té v Plzni a časem jí možná i dosáhne. Kuba Řezníček se taky věnoval tématice žen a uklízení svého pokoje. V podobném duchu pokračoval Dr. Filipitch, který povídal divákům příběh o svém milování s Evou v Edenu. Jeho body byly již velmi vysoké. Po něm na pódium vešla Swallow, jediná žena a kapitánka týmu domácích. Kontroval Anatol se svojí Holotou, jedním z mála svých intimních textů. Poslední vystoupil pořadatel Švéd. Přečetl švédskou pohádku o Slovácích, čímž nadchl několik osob v hledišti, které okamžitě chtěly text, aby ho mohly ukázat svým kamarádům Slovákům.

Následovala dvacetiminutová přestávka. Pořadí se netočilo, jak tomu bývá na jiných exhibicích, ale rozhodovali o něm kapitáni týmů, tedy Kňour a Swallow. A proto musel na pódium Kuba Řezníček se svou improvizací o pohlavním styku s muži. Kňour vysvětloval, jak je pro něj důležité, jak kdo umí pohyb sem a tam, tedy vysávání. Vacek dával divákům lekci pozitivity a Leviatan se pokusil vysvětlit divákům pojem oxymóron na mnoha příkladech. Swallow si postěžovala, že ne vždy máme ve svých rozhodnutích úplnou svobodu. Anatol se proměnil v Ježíše a i se svým křížem před zraky mnoha svědků raději utekl i s křížem, než aby vstával z mrtvých. Švéd řešil trochu jiný problém, podobně existenciální, a to nedat průchod svému zkaženému trávicímu traktu v autě modelek. Filipitch se zase chtě nechtě musel rozejít s jednou z divaček.

Ještě před vyhlášením se konalo třetí minikolo, kde proti sobě stáli ti nejlepší z každého týmu. Anatol se věnoval svému již zesnulému kolu Smrtikolu a Švéd zase kontroverznímu tématu, jestli byl Hitler nacista. Poté už došlo na vyhlášení výsledků. Třetí skončil Dr. Filipitch, druhý Anatol a jako minule zvítězil domácí Švéd. Z toho měl sice radost, ale tu mu hned zkazily výsledky týmové soutěže. (I když tedy počítal body, takže ho to asi nepřekvapilo.) Domalžíci si opět odvážel tým barbarů a Domažlice byly opět vyloupeny. Nezbývá jim, než uspořádat další exhibici, aby se mohli pokusit uhájit svou trofej znovu. Tak snad příště.

Lef L‘Leviatan