Brno plné rekordů

Ve středu 23. listopadu proběhla brněnská kvalifikace českého mistrovství ve slam poetry. A byla v mnohém rekordní. Do pražského finále postoupil Pan Fenek, slamový nováček, který kvalifikaci ovládl stylem start-cíl ziskem 160 bodů ze 160 možných.

Do atria Sálu Břetislava Bakaly u Café Atlas dorazilo 243 platících diváků, což je nejen rekord brněnských akcí v tomto prostoru, ale také nejvyšší návštěva letošních kvalifikací. Do akce nakonec naklusalo 17 slamerek a slamerů, což je zase rekord brněnských kvalifikací.

O kvalitě a vyrovnanosti klání svědčí to, že ani 70 bodů z 80 možných po prvním kole nestačilo na postup mezi šest nejlepších do kola druhého. Diváci měli možnost zažít si i některá bizarnější vystoupení, organizátory naopak potěšila další muzikantka konvertovaná na slamerku. O Kamile Kamile z Veky ještě doufáme uslyšíme i ve slamových kruzích.

Šalinář Pan Fenek opanoval svou jízdou šalinkou čtyřkou Jiřinkou kvalifikaci opravdu jednoznačně, ale i za ním šlo o těsný souboj. Druhého Karlonauta, slámového panice, či spíše pannu, dělil od třetí Mařen jediný bod.

A jako poslední důkaz kvality středečních brněnských vystoupení snad dodám už jen to, že písničkářka Mucha, která vystoupila po druhém kole, vyjádřila přání jeden ze soutěžních textů o důvodech nefunkčnosti mužských penisů zhudebnit.

Prostě Brno zase jednou ukázalo, že se pomalu ale jistě vrací na slamovou mapu.

Jenda Perla

Jenda Perla a vítěz Pan Fenek.
Jenda Perla a vítěz Pan Fenek.
Druhý Karlonaut.
Druhý Karlonaut.