Horké Café V Lese si vychutnal Anatol

V hřejivé atmosféře podzemních prostor Café V Lese se sešli slameři a jejich stálí i noví fanoušci na poslední pražské exhibici před letní pauzou. Celý večer rozjížděl Martin Vasquez a nebál se ani ostřejších komentářů k jednotlivým vystoupením, jak už je jeho zvykem.

Jedničku si obvykle vylosuje ten, kdo přijede nejpozději, anebo z největší dálky. Tentokrát to byla Ostravačka Markéta Eff. Mluvila o tom, že je po kocovině a před menstruací, ale z horka rozespalé publikum zatím příliš neprobudila. Rimmer přednesl svoji první báseň v angličtině jakožto výstup z týdenního workshopu v Rumunsku, na kterém měl spolu s kolegy napsat svoji první slamovou báseň. O něco lépe na tom byl ráčkující Tomáš Jireček z Osíka u Litomyšle (vesnice roku 2008 Pardubického kraje se starostou Karlem Rothscheinem, jak na začátku zmínil), jenž v poetické básni pozval jednu dívku v publiku na panáka, ale bohužel byla zadaná. Tak třeba příště. Anatol odprezentoval svoji novou báseň „Klika a kolika katolíka“. A poprvé toho večera se objevily nad hlavami někdy dost přísných porotců desítky. Adeladla mluvila o svých vztazích v obrazech. Černý kůň Shylock také mluvil o křesťanech, ale tentokrát se objevila čísla o něco nižší než u Anatola. Barbora s pomocí papíru přednesla svoji novou báseň, tentokrát o sobě. Bohužel porotci v tomto případě zůstali za svými bodovými možnostmi. Méně než mohli diváci ocenili i Honzu Dibitanzla a jeho nový metaforický text o šnekovi s poruchou autistického spektra.

O přestávce se všichni vyvalili ven na čerstvý vzduch a když přišli zpět, uvítal je svou básní předskokan Hanuš, který byl na slamu úplně poprvé a bylo to trochu znát na výběru textu. Ve druhém kole Honza Dibitanzl četl myšlenky různým osobám a věcem v kravíně, což diváci dokázali ocenit. Změna poroty v tomto případě prospěla, alespoň jak se zdálo. Barbora přečetla poměrně krátké, ale o to procítěnější poděkování svým dvěma nejlepším kamarádkám. I Adeladla zvolila na druhé kolo improvizaci a dostala spoustu zajímavých slov od soumraku po penetraci. Jeden z ambicióznějších diváků měl dokonce tendenci dokončovat rým za ní. Tento slam penetrovaný zejména diváky jí nakonec přinesl pěkné body od osmi do desíti a celkové třetí místo. Shylock popsal svou dramatickou alergickou reakci, kterou porotci dokázali ocenit, ale pak už přišel Anatol Svahilec se svou „Holotou“ a nikomu jinému nedal šanci vyhrát, protože od full housu ho dělil jediný bod. Tomáš Jireček přednesl svůj Slam noci svatojánské a rozhodně neudělal Osíku, kam poveze svou holku na oslíku, ostudu a pan starosta Karel Rothschein ho zcela jistě pochválí za vzornou reprezentaci všech sto třiceti dvou obyvatel obce. Rimmer zvolil lyrickou báseň s fruktózním nádechem. Markéta Effenbergerová přečetla svůj nový text, z vlaku ještě teplý, který se nedokázala naučit, protože ji zaujali výkony jejích kolegů. Ti jí to samozřejmě odpustili, ovšem o něco méně už diváci, jimž možná vadilo, že jim řekla spoustu spoilerů o současném i filmovém světě. Objevila se dost zajímavá směsice cifer a několikrát dokonce i číslo, které obvykle dostává jenom Švéd.

Poté už Martin Vasquez vyhlásil pořadí. Druhé a třetí místo obsadil nejznámější a vlastně jediný slamový pár, z čehož Honza Dibitanzl tentokrát svoji přítelkyni Adeladlu porazil, a oba je předčil Anatol Svahilec. Rozdíly mezi jednotlivými příčkami byly tentokrát poměrně výrazné. Anatol ještě na závěr přidal Tažné ptáky, kteří netypicky na léto odletěly do teplých krajin. Stejně jako pravidelné slamové exhibice. Ta příští bude v Praze 14. září v Rock Café a můžeme se těšit také na belgické slamery.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*