Na kopuli vyhrál Jan Jílek

Velmi kvalitní a velmi vyrovnanou exhibici přinesl žhavý páteční večer na Slovácku. Na kopuli uherskohradišťského kina Hvězda se 24. června konal už podruhé slam. Spolek Portus Litterarum v čele s moderátorem Ondrou Hrabalem tentokrát pozval nejlepší moravské slamery a Anatola Svahilce.

Právě Anatol si vytáhl jedničku a začal se svým kosmickým slamem. Ve druhém kole poté přidal migraci tažných pták a k ní připojil proslov o tom, co ho nejvíc pálí a rozpaluje, kromě jeho nové přítelkyně z Itálie. Dvojku měl Dan Kunz a opět předvedl výborný improvizovaný výkon, zejména pak ve druhém kole. Trojku si vytáhl v Uherském Hradišti velmi dobře známý matador Jan Jílek. Jeho básně Alkoholokaust a nová báseň o politické situaci se nakonec ukázaly jako toho večera nejlepší. Svoji klasickou volnoproudovou improvizaci předvedl Viktor Hanačík. Pavel Oškrkaný se snažil hledat krásu všude a ve druhém kole zejména v Sovětském svazu. A Jirka Juráň uspěl se svým přirovnáním žen k vínu v různých stádiích vývoje. Ve druhém kole poté přidal svoji nejznámější báseň o reklamách. To mu přineslo mnoho desítek a celkové druhé místo. Na třetím skončil Anatol Svahilec.

Pořadí celkově bylo velmi vyrovnané a porotci vybraní z bezmála sto čtyřiceti diváků málokdy volili nižší známku než osmičku. I to svědčí o tom, že uherskohradišťská exhibice byla velmi povedená a už se těšíme na tu další v rámci Letní filmové školy.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*