Dvaadvacátou exhibici v Rock Café vyhrála Bio Masha

Palindromická 22. exhibice v Rock Café bezezbytku splnila, co avizovala, a sice velmi silnou slamerskou sestavu. Moderování se tentokrát ujal Plzeňák s pseudonymem Nejhodnější Michal. Další z Plzně – Švéd si tentokrát vylosoval jedničku a celý večer tak Pražanům otevíral. Mluvil o své práci v jednom nejmenovaném fast foodu s přezdívkou „Mekáč.“ Dvojku si vytáhl olomoucký improvizátor Daniel Kunz a hlavním poselstvím jeho slamu, kromě mnoha otázek bylo, že spolu všichni spíme, což se velmi líbilo Nejhodnějšímu Michalovi, soudě podle frekvence, s níž toto spojení používal. Poté přišla série nových textů. Honza Dibitanzl přednesl svůj nový intimní text, který lehce navazoval na Danovu ústřední myšlenku. Pavel Oškrkaný se, rovněž v novém textu, snažil hledat krásu. Rimmer přednesl prozaický text o pozitivním myšlení. Barbora mluvila o své zpovědi barmance Augustině. Nový text měla jako vždy i improvizátorka Bio Masha. Tentokrát to byl velmi expresivní slam o tom, že je jaro. Dostala za něj hned čtyři desítky. První kolo uzavíral Anatol Svahilec také novinkou o Velikonocích, vejcích a mezinárodních delegacích. Obdržel za něj dvě desítky. O přestávce si pražští diváci mohli poprvé zakoupit triko s logem Slam poetry a přispět tak na financování podzimního mistrovství ČR.

 Druhé kolo neotvíral Anatol, ale předskokan, jenž zhudebňuje Rimmerovy texty a také hraje v kapele se Švédem. Jan Vacík mluvil o tom, že slamuje poprvé. Málokterý nováček letos začínal jiným tématem. Mladý a nervózní hudebník publiku sdělil, že když se to povede, tak bude pokračovat. Zdá se tedy, že bude pokračovat. Pak už byl na řadě skutečně Anatol Svahilec s novým fiktivním textem, co by se stalo, kdyby byl Bedřich Smetana namísto hluchý slepý. Dostal za něj čtyři desítky, ale dvě si diváci nechali i pro Bio Mashu, jež mluvila o vztahu se svým klukem, který už trvá docela dlouho, i když se posledních několik let moc nepotkávají. Barbora ve druhém textu zvolila lingvističtější metodu lepení slov a činů. Rimmer ve druhém kole improvizoval. Napoprvé to nebylo špatné, byť se i u něj objevily přešlapy typické pro méně zkušené improvizátory. Možná i za ně obdržel od jednoho z nejpřísnějších porotců čtverku. Rimmer zmínil i datum 21. dubna, čehož se chytil Pavel Oškrkaný a mluvil o 11. září, neboť letos od něj uběhne právě patnáct let. Honza Dibitanzl také improvizoval stejně jako Daniel Kunz, který ale zvolil jako primární jazyk indiánštinu s prvky maďarštiny. Na závěr bylo „Čtení se Švédem“, jenž mluvil o tom, že každý z nás potřebuje kamaráda.

 Konečné pořadí bylo velmi těsné a vyrovnané, jak naznačovala soupiska i průběh večera. Všech osm slamerů bylo v rozmezí mezi 111 a 130 body ze 140 možných. Třetí místo si nakonec do Olomouce odvezl Daniel Kunz a v těsném souboji o první místo vyhrála Bio Masha o dva body před Anatolem Svahilcem. Následoval tradiční přídavek a také závěrečný aplaus, jenž někteří z diváků absolvovali vestoje. Záznam celé exhibice můžete zhlédnout na playo.tv.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*