Budějovice opět ovládl Anakol

I slameři, po vzoru ptačím, se jednou za čas seberou, zanechají rodné hnízdo za zády a táhnou na jih. Tentokráte si jako nové hnízdiště zvolili město, kde šikovatel Vogeltanz uvařil první Budvar. V tamním podniku U Velblouda se sešlo pět slamerů. Ten nejAnatolovitější z nich se ujal i moderátorského mikrofónu.

Večer otvíral zkušený místní borec Šimon Felenda, rapper a dítě sídliště, který zvolil lehce sexuální ladění a jeho občas velmi obrazný přednes se vyznačoval hrátky se slovy a zvukomalbou na pozadí relativně strohého hip-hopového podání, které mělo osobité kouzlo. Hned za ním přišel budějčákům ukázat zač je toho v Praze slam vysokoblonděcí Honza Dibitanzl. Publikum nechal řídit své myšlenkové pochody jejich hlasitým „Změna!“ Následně se Anatol sám uvedl jako třetí soutěžící, poděkoval si, a pustil se do Smrtikola, čímž i všechny navnadil k zakoupení Slamovin tento jeho výpravný epos obsahujících. Ty byly o přestávce rozebrány. Po Anatolovi vyskočil na červeně nasvícené podium Švéd a pokusil se publiku vnuknout nový pohled na uspávání dětí. Jako poslední se představil Michal Kubala, veterán budějovické scény. Pustil se do improvizace o princezně s tělesným defektem, která se ze všeho nejvíc touží zbavit třetího prsa. Ze směru, kterým se jeho báseň ubírala, se nejdřív sám tvářil poněkud překvapeně, pak ale nasedl na vlnu a nechal se unášet divokou jízdou.

Na druhé kolo si Michal nepřipravil další impro. S výkřikem „Lunapark!“ se vrhl na další interaktivní jízdu, do které zapojil i diváky. Vystřídavší ho Švéd vsadil na romantiku a rozpovídal se o své přítelkyni. Anatol si pro druhé kolo připravil svoji kousavou kritickou klasiku Odkud přicházíš? Vypadni!, kde krásně popsal změny v migrační politice ptactva. Dibi se rozhodl impro z prvního kola vyměnit za filosofické pozastavení nad mrtě děním mezi úmrtím a narozením a ukázal, že v pevných textech je minimálně stejně dobrý jako v improvizaci. Jako poslední ze slamerů se na podium vrátil Šimon, aby vysvětlil proč dělá, co dělá. Šlo o krásnou rapovou variaci s jemnými podtóny Diwokýho západu. „Barmane? Platim.“

Tuto Šimonovo žádost ovšem nevyslyšela jedna divačka, která posilněna tetrahydrokanabinolem vyběhla jako závěrečný černý kůň na podium. Slamerům vytkla jejich způsob performace a rozhodla se je naučit správnému slamování. Publikum s ní ovšem nespolupracovalo do takové míry, jak by si přála, snad kromě Švédovy sestry, která si dredatou vystupující prohlédla přes dno třetí sklenky a rozhodla se její snažení podpořit. To už však Anatol vyskočil na podium vyhlásit slamery. Tomáš Kůs zdá se umí vybírat do svého týmu velmi pečlivě, neboť slameři z PPOTOKů nechali domácí za sebou. Na třetím místě skončil Dibi, který nocoval přímo v podniku, což už z dálky zavánělo velkou párty. Na druhém pak již tradičně Švéd, který nocoval u sestry na koleji, což párty prakticky garantovalo. Pak ale museli Dibi a Švéd moderátorovi sebrat jeho tabulku i mikrofon, neboť na prvním místě se umístil právě on – Svahilec Anatol, který má s pleněním jihočeska bohaté zkušenosti. Večer pokračoval v divokém stylu a slameři se přesunuli ke kuloárním jednáním a plastovým fotbalovým mačům, zatímco černá klisna odcválala na brko. Snad brzy zas!

Švéd

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*