Výborná exhibice v Teplicích

Ve čtvrtek 25. února se skupina slamerů, které se možná jednou začne říkat Anatolovci, vypravila do teplického klubu Božák. Exhibice se tam konala po necelém roce a v té minulé zvítězil Rimmer, jenž se tímto slamem úspěšně vrátil na scénu po sedmi letech. Teplické publikum se tentokrát muselo obejít bez posledního mistra ČR, ale i tak vidělo silnou sestavu.

Po obligátním vysvětlení pravidel a rozdání bodů se jako první představila Barbora a hned dostala dvě desítky. Po ní šel Pavel Oškrkaný, jenž předvedl nový slam a bylo to na něm znát, vlastně na obou. Honza Dibitanzl dával svůj hluboký lotrandovsko-ekologický slam. Anatol, jenž byl zároveň moderátorem večera, rodil na kole a ujel do vedení. Aleš Misař zaslamoval o Magdě, se kterou naštěstí nespal. Adeladla popsala téma sexu a vztahů přesně z opačného konce, doslova zezadu. Diváci její premiérový a expresivní slam ohodnotili velmi vysokými body. Moderátor Anatol Svahilec výstižně poznamenal, že tak suverénní vstup do slam poetry ještě nezažil. Poté byla ohlášena pauza.

Druhé kolo bylo výborné a nebyl v něm žádný slabý článek, protože Honza Dibitanzl byl při impro-komunikaci s fotografem Milanem skvělý, Barbora dávala svůj slam 5–12 ještě o level výš, než jej známe. Anatol všechny rozsekal Tažnými ptáky, že diváci bouřili, jako by jich bylo minimálně třikrát víc. Adeladla si vyzkoušela první slamovou improvizaci, Aleš Misař předvedl v čardášovém tempu svůj oblíbený jazykolam a Pavel Oškrkaný se snažil držet nasazenou úroveň romanticko-lokální básní pro největší slamovou fanynku Lenku, která je největší fanynkou nejen díky své výšce.

A jak to celé dopadlo? Zvítězil Anatol Svahilec i proto, že ve druhém kole dostal full house neboli samé desítky. O několik bodů méně získala Adeladla a o dva body za ní byl Honza Dibitanzl. Pro Adeladlu to byla skvělá premiéra, pro Teplice povedená repríza, která snad nebude derniérou, a pro ostatní výborný slam zakončený excelentním druhým kolem.

Z teplické exhibice si můžete poslechnout reportáž Českého rozhlasu v čase 46:35 a také zhlédnout povedené fotky Milana Šepse.

Vyhlášení výsledků exhibice.
Vyhlášení výsledků exhibice. Foto: Milan Šeps.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*