V Rock Café jednoznačně vyhrála Monika Serbusová

Nejvíc bodů sice získal Jirka Juráň, ale jinak jednoznačně vyhrála Monika Serbusová, protože na závěr celého večera ji její přítel slavnostně požádal o ruku.

Příznivci slamu se sešli v Rock Café už pojednadvacáté a začínalo se také po jednadvacáté, takže uvidíme, v kolik se bude začínat příště. Tentokrát bylo na soupisce pouze sedm jmen a zhruba tolik lidí v sále vědělo, jak je těžké mít děti, což bylo úvodní téma moderátora Martina Vasqueze. Jedničku si vylosovala právě Monika Serbusová, zasloužilá matka šestnáctiměsíčního syna, jehož nemá jejich soused rád. Druhý Jirka Juráň za své rady proti depresi dostal od všech porotců devítky. Honza Dibitanzl mluvil o náboženství i RVHP. Švéd byl švorc a tradičně ho zachránil Tomáš Kůs, tentokrát odkoupením červených čepic a triček. Metoděj objevil další superslamovou schopnost, a sice tvorbu horoskopů. Napřed vytvořil tradiční, čínský a pak i indiánský Karlovi a poté trochu tajemné slečně s rukou v sádře, která dostala přezdívku Kavita, protože jako jediná při Švédově slamu věděla, co tento termín znamená. Anatol přednesl svůj první slam z pohledu dítěte nazvaný Máme doma jesetera. Vzhledem k tomu, že mám možnost vidět slamy docela často a Anatolovy ještě častěji, tak už jsem zhlédl i lepšího, respektive živějšího jesetera možná i Anatola. Na závěr prvního kola mluvil Ing. Puding o hudbě.

Po přestávce, v níž si diváci mohli zakoupit už páté číslo tištěných Slamovin, přišel doktor inženýr Puding s velmi zajímavou formou, kdy boucháním mikrofonu o svou ruku vytvářel rytmus a zpíval píseň své kapely. Forma byla povedená, ale obsah diváky asi tolik neoslovil, tedy soudě podle obdržených bodů. Anatol dával svůj nový a výborný slam Tažní ptáci (Kam odcházíš – vypadni) a výborné bylo i jeho bodové hodnocení. Po něm následoval Metoděj a tentokrát lidem vykládal jejich sny. Vystoupení bylo o něco kratší než cca desetiminutové první, ale o to delší bylo jeho bodové ohodnocení, několikrát dvouciferné. Švéd toužil po dívce, jež má ráda poezii, a tato báseň je ódou na jeho přítelkyni. Pěkně přitom využil prostor i emoce. Honza Dibitanzl přišel s novým textem o současné populaci. Jirka Juráň přednesl svůj slam o reklamách a dostal za něj 68 bodů ze 70. Zkrátka „když ji miluješ, nech jí to přešít.“ Monika mluvila o konspiracích, třeba že Bůh je možná žena, i když to nic neznamená. Diváky docela zklamala, protože tentokrát výjimečně nečetla z mobilu, byť ho měla celou dobu v ruce jako talisman. A pak přišlo velké a dobře utajované překvapení celého večera. Na pódium se totiž opět vrátila Monika Serbusová tentokrát v doprovodu svého přítele Jirky Rumla, jenž jí napřed přečetl báseň v mongolštině a poté ji požádal o ruku. Monika souhlasila, ale pod podmínkou, že splní tři úkoly, protože si v patnácti řekla, že její budoucí muž musí splnit tři úkoly, ovšem zatím stále neví jaké. Pak už bylo závěrečné vyhlášení, ale avizovaný rozstřel se i přes těsný bodový rozdíl nekonal, jelikož večer gradoval už předtím a velmi romanticky.

Láhev šampaňského a možnost přídavku nakonec vyhrál Jirka Juráň, jenž podruhé ve dvanácti dnech vykradl Prahu, zvítězil totiž už 5. února na Bytslamu. V závěsu za ním tentokrát skončil Anatol Svahilec před Metodějem Constantinem. Na další slam můžete v Praze zajít 23. března do Café V Lese, nebo si o něco dříve zajet do některého jiného města. V následujícím měsíci nás totiž čeká hned deset slamů. Celý záznam z Rock Café můžete od pátku zhlédnout zde.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*