Za pomoci rakety a pěti kol zvítězil v Lese Anatol

Ve středu 20. ledna se na první letošní pražské exhibici sešla ostřílená sestava slamerů a spousta ostřílených i nových diváků, kteří zaplnili celý sál Café v Lese. Slam rozjížděl Plzeňan Kňour, po něm následovali netradičně krátký Pan Václav a Pavel Oškrkaný se svým „složitým“ textem. Mručivák měl naopak text založený na jednoduchých frázích ze slabikáře. Bio Masha sdělila svou improvizovanou úvahu o tom, co pro ženu znamená být zajímavá a proč poslouchá ve sluchátkách hlavně svoji hudbu. Metoděj, jako v poslední době často, zvolil vážnější přístup. Na závěr povyprávěl Anatol o svém starém (Smrti)kole, za něž sklidil nejvyšší ohodnocení.

Druhé kolo znovu ovládl Anatol tentokrát se svou plodnou jízdou, jak jinak než na kole. V té chvíli se mohlo zdát, že osud exhibice už je rozhodnut a není o co bojovat, ovšem večer naopak gradoval k lepším a ještě lepším výkonům. Hned v následujícím případě totiž Metoděj předvedl výborný slam založený na tvorbě reklamních sloganů. Po delší době opustil svoji depresivně-meditativní polohu a vrátil se tam, kde ho všichni známe. Do roviny jednoduchých, úderných, ale totálně trefných veršů, za něž sklidil jenom desítky. A v rámci svého slamu zvládl udělat velkou reklamu Kňourovi jakožto profesionálnímu masérovi. Pavel Oškrkaný dával úplně nový text a bylo to znát, ale dokázal si položit řadu zvídavých otázek bez odpovědí. Bio Masha opět spustila svůj kulomet a Pan Václav rozjel velkou show, ve které interpretoval pohled diváků v různých částech sálu i slamera samotného. Večer neuzavřel Kňour, jak by se dalo čekat, ale moderátor Martin Vasquez vyhlásil, že nejlepší dva – v tomto případě Anatol Svahilec a jeho slamový kmotr Mručivák – spolu svedou závěrečný battle. Ve vyrovnaném souboji nešlo hodnocení pod devítky, v průměru ani pod devět a půl. Nakonec ovšem těsně zvítězil Anatol, který poslal medvědy na kosmický výlet, před Mručivákovými vzpomínkami na studia i praxi psychologů a psycholožek a také na psychoanalýzu.

Letošní první velká exhibice se velmi povedla a pokud budou i všechny následující mít stejnou kvalitu, mají se diváci opravdu na co těšit.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*