Anketa: Jaký byl pro tebe slamový rok 2015?

Zeptali jsme se českých a slovenských slamerů: Jaký byl pro tebe slamový rok 2015? Odpovědi si můžete přečíst níže. Mimochodem zeptali jsme se také polských slamerů, ale asi otázce nerozuměli.

MetodejMetoděj Constantine
Byl hodně náročnej a hodně zábavnej zároveň. Spousta exhibic na zajímavejch akcích, ve všemožnejch prostorech a navíc vždy s fajn lidma, který rádi slova! Poprvé jsem moderoval slam na kvalifikaci v Pardubicích, kterou vyhrál nakonec i celkový vítěz Rimmer. Do Brna si nás pozval Jenda Perla aby jsme kombinovali slam, rap a improdivadlo, což se taky moc povedlo. Celý to vyvrcholilo finálem v Plzni, který bylo podle mě neskutečně dobrý. Chtěl bych poděkovat a popřát hodně štěstí všem lidem, který dělaj slam a i těm, který na něj choděj, poslouchaj a fanděj. Mám pocit, že mi slamovej rok 2015 hodně dal, minimálně chuť nepřestat posouvat hranice Poetry dál …a to je pravda…
…Já tebe taky!

Bob 21Bob Hýsek
Byl moc fajn. 1. Potvrdilo se, že olomoucký Duo slam neboli souboj v deblech je zajímavý formát. 2. Spousta českých slamových básní obstála i na papíře (viz antologie Deset deka slamu). 3. Stoupá kvalita regionálních kvalifikačních kol i divácká účast na nich. 4. Ve finále panovala báječná atmosféra bez tradiční řevnivosti, vše korunováno šlechetným skutkem. 5. Zvládli jsme transplantaci tlukoucí slam poetry z občanského sdružení Fléda do spolku Detour Productions.

Tomáš JirečekTomáš Jireček
Plný otázek a zkoumání, co je to ta role slamera?

Viktor HanačíkViktor Hanačík 3
Pro mne to byl přelomový rok, plný vnitřních soubojů a osvobození, hledání a nacházení, záseků i invencí, nápaditosti energie i imaginace, poznaní inspirujících lidí i okolností. Měl vůni cesty, moře azuru i nevyhnutelnosti přístavu. Bolesti velvet, radosti poznání i střepů zla. A to vše proto, abych zjistil, že chci tvořit, pro lidi a před lidma. Performativní autorské umění, divadlo, film, nebo se o to alespoň pokoušet. Bořit hranice mezi slamem a poezií. Zrodit nesmrtelnost na otisku sítnic paměti. A jít dál do budoucna…kam…?:-)

Bohdan Bláhovec
Velmi klidný.

Andrea Moličová
Nový. Slamo-nový. První exhibice, první regionální kolo. Nervozita před slamem a blaženost po něm. Radost z překonání vlastních hranic. A vděk Jakubovi F. za dokopání ke slamu:)

Peterson Peterson
Bol velmi exhibičný.

Honza Dibitanzl

Honza Dibitanzl
Vzhledem k tomu, že v únoru jsem měl první vystoupení (a oč jde jsem zjistil nedlouho předtím), pro mě byl zatím slamovým vším. Dlouho jsem se rozkoukával. Do té doby jsem psal převážně do šuplíku a nikdy svoje věci nepodroboval větší kritice, většinou je ani pořádně nedotahoval. Byla to spíš taková autoterapie, vytahování špuntu. Slam mě dokopal k tomu nad tím víc přemýšlet, ucelit se a věřit tomu, co dělám. Předtím jsem byl spíš autorský polotovar (a ne, že by tam nějaké hledání nebylo doteď). Mimo to jsem po akcích procestoval ČR víc, než za posledních x let dohromady. Postup do finále byla velká radost a motivace nakonec. Takže velký díky tomu, že se to děje a všem, co s tím mají cokoliv do činění.

RimmerRimmer
Docela dobrý. Slušný:)

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*