Slam poetry poprvé na festivalu Hlína

Sobotní večer 9. ledna 2016 patřil druhému ročníku hlineckého punkovo-rockově-funky festiválku Hlína. V programu letos přibyl i stále více oblíbený formát slam poetry! Reprezentanti české slam poetry Anatol Svahilec, Honza Dibitanzl, Tomáš Jireček a nováček Andrea Moličová vyrazili na úpatí hor Českomoravské vrchoviny se svými esy v rukávu.

Heslem celého festiválku byl slogan „Bude hlína!“ . A slameři nezůstali pozadu. Punkově zrušili hlasování diváků s odkazem na to, že v Hlinsku nic takového nepotřebují. (Z části za to možná mohla Anatolova paměť, neb se v kuloárech tvrdí, že zapomněl v Praze hlasovací karty.) Získat si punkové publikum vypadalo zpočátku jako něco nemožného, leč poezie českých básníků si už v prvním kole získala desítky diváků. A co je zaujalo nejvíce?

Tomáš Jireček si získal srdce diváků svou ultraego-superego-id básní. Honza Dibitanzl jim vyrazil dech svou předvánoční básní o brutálnosti zabíjení kaprů, Andrea Moličová odkryla její hrůzostrašné zážitky s bestií Arachné a svedla Vojtěcha z publika! A Anatol předvedl své nestárnoucí a božské Dráhy. A protože toho bylo pro Hlínu málo, slameři neváhali a rozjeli i dobrovolné třetí kolo, ve kterém exceloval Honza se svou improvizovanou básní.

Slameři tímto děkují za parádní akci a už teď se těší na ještě lepší Hlínu 2017!

Fotky z festivalu naleznete zde.

Andrea Moličová

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*