Anketa: Co bys dělal s finálovou výhrou třicet tisíc korun?

Zeptali jsme se finalistů, co by udělali s výhrou třicet tisíc korun. Někteří odpověděli věcně, někteří ironicky, někteří v šifrách, prostě jako vždycky.

Švéd 2Švéd (vítěz Ústí nad Labem)
Švédova konfese: psal se rok 2012, byl jsem mladý sympatický umělec. S partou hudebniků (o trochu horších než já, aby mi nepřebalovali zeny) jsme vyrazili do nahrávacího studia a stvořili CD. A dokonce docela dobrý cd, ale…byli jsme mladý a blby a neuměli počítat, takže to celý stalo dvakrát tolik, co mělo. Rok jsme na to vydělávali a těsne před koncem jsme se rozpadli a přestali hrát. Ve vzduchu pořád visí nějakých 15 tisíc, od kterých dali všichni ruce pryč, bez papíru, bez svědomí. Kdybych vyhrál, šel bych srovnat účet. Neexistoval by lepší způsob, morální dluh vzniknuvší uměleckou tvorbou, zažehnán uměleckou tvorbou. A samozřejmě bych pozval svoji úžasnou přítelkyni na večeři!

Vítězslav Louda 2Vítězslav Louda (vítěz Hradec Králové)
Vzhledem k tomu, že pracuji na směny, budu si brát méně směn a budu se moci více věnovat užitečnějším věcem, než je vydělávání peněz, jako je: rozdmýchávání mezigeneračních, náboženských, etnických a třídních konfliktů, sexu, drogám a alkoholu.

Jan Dibitanzl (2. místo Praha)
Sbalil bych se na asijský výlet. Asi do Indie, to si přeju už hodně dlouho. A něco bych dost pravděpodobně s ostatníma oslavně propil.

Vítěz z Olomouce Jiří Juráň. Foto Petr Palarčík.Jiří Juráň (vítěz Olomouc)
Tak toto už je škoda jenom tak propít. Pokusím se vypátrat, jestli by se za to dal nějak zajistit světový mír. Nebo alespoň malý pokrok v tomto směru. Třeba, že bych odjel někam do pohody pod palmu a nezhoršoval ten marast ve světě svými depkami…

RimmerRimmer (vítěz Pardubice)
Věnuju je Lékařům bez hranic, ať zachrání pár životů.

 

 MetodejMetoděj Constantine (vítěz Praha)
Peníze bych investoval do rodiny a do projektů, které dělám mimo slam jako je End Of The Weak nebo Freestyle Mondays a samosebou i Saysomething.cz potřebuje finanční injekci na dodělání webu a podobně.

Anatol 3Anatol Svahilec (vítěz České Budějovice)
Prachy bych stoprocentně nalil do divadla, jako loni. Povedlo se nám s pomocí těch peněz postavit ďřevěnej prototyp divadelního panoptikonu, tahle suma by podpořila provoz. Když už to platí Ministerstvo kultury, mělo by to zůstat v oboru, bych řek.

 

Viktor Hanačík (vítěz Brno)Viktor Hanačík 3
Udělal bych si kurz uzemňovače přízemních realit u pandy a icocks!

Mručivák.Mručivák (vítěz Plzeň)
Před finálem PR slamera zocelí,
odpověď, že dá to na dobročinné účely!
Kdybych byl Elvis, koupil bych mámě růžovej cadillac,
ale že nejsem, tak eště nevim… a nech to tak.

Co by s penězi udělal ostravský vítěz Lefi a uherskohradišťský vítěz Ondřej Hrabal není známo.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*