Kdo a jak postoupil do letošního finále?

Minulý týden skončila kvalifikační kola a je před námi už jen finále – takzvaný Grand Slam. Kdo a jak se do něj letos kvalifikoval?

Finále mistrovství ČR ve slam poetry 2015 se zúčastní dva mistři Metoděj Constantine (vítěz 2013) a Anatol Svahilec (vítěz 2014), čtyři dvojnásobní finalisté Rimmer (2008), Mručivák (2010), Vítězslav Louda (2013), Ondřej Hrabal (2014) a pět nováčků Viktor Hanačík, Jiří Juráň, Švéd, Honza Dibitanzl a Lefi. Z toho posledně tři jmenovaní slamují až od letoška. Nejvíc finálových účastí má na svém kontě Metoděj. Toto je jeho čtvrtá v řadě.

Viktor Hanačík, Anatol Svahilec a Jiří Juráň postoupili ze svého druhého kvalifikačního kola, Švéd na třetí pokus. Nejtěsněji zvítězil Jiří Juráň, který porazil až v battlu Sašu Dvořáka. A dále v Plzni vyhrál Mručivák o dva body před Lojzou Kvádrem, v Praze Honza Dibitanzl dva body před Švédem, Švéd o dva body před Pavlem Oškrkaným v Ústí nad Labem a stejným rozdílem Viktor Hanačík v Brně před Martinem Helcmanem. Což svědčí o velké kvalitě a vyrovnanosti české slamové scény, protože v polovině měst byl rozdíl mezi postupujícím a nepostupujícím minimální. Navíc další dva slameři Rimmer a Vítězslav Louda postoupili o pět bodů. Nejvíc soutěžících se utkalo v Olomouci, maximálních možných 15. Nejvíc diváků se přišlo podívat v Plzni, a to hned 200.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*