Praha podvacáté v Rock Café

Ve čtvrtek 19. listopadu se opět hlavní město ujalo excentrických mužů a žen toužících obloudit publikum (nebo jim provést ještě něco horšího), tentokráte v klubu Rock Café. Lidé chodili se zpožděním větším i menším a tak se začalo oproti očekávání později. Diváci mohli zhlédnout vystoupení Bohdana Bláhovce, Metoděje Constantina, Lojzy Kvádra, Pana Václava, Honzy Dibitanzla, Švéda, jediné ženy – Anayi – a jediného Němce – Dirka Hülstrunka.

Jednotlivá vystoupení večera měla poměrně vysokou úroveň a stav po prvním kole byl extrémě vyrovnaný, slamery od sebe dělily zhruba dva body mezi jednotlivými příčkami. Až druhé kolo zamíchalo kartami, hodnocení poroty bylo sem tam velmi přísné, holt v Praze je divák zvyklý na to nejlepší a umí se ozvat. Celý večer tím dostal velmi napínavé grády, ač, jak říkal Bohdan, je to exhibice, né soutěž, hlavní je si to užít! Velmi dobré hodnocení ve druhém kole dostal Pan Václav, který si diváky získal svoji výpravnou tvorbou. Německý host Dirk nevyužíval při slamu titulků, neboť jak v úvodu anglicky vysvětlil, jeho slamy moc slov nepoužívají, když už vůbec. Rytmika jeho vystoupení měla industriální nádech a ač v němčině, nebylo třeba překladu.

Moderátor večera Martin Vasquez při příležitosti 20. výročí slamu v tomto klubu neopomněl připomenout našeho mistra Anatola, který v té době bojoval v Estonsku o čest a slávu (a taky teda titul). Byl mu věnován halasný potlesk, který snad musel být slyšet až v Tartu. Zajímá-li vás více Anatolovo dobrodružství, Slamoviny vám exkluzivně přináší jeho zápisky, určitě stojí za přečtení.

Celý pražský večer se nesl v dobrém rozmaru a performeři i diváci si ho náležitě užili. Další exhibice v Rock Café bude pravděpodobně někdy v únoru, určitě si jí nenechte ujít. Na závěr přišel cypher (jak už je při přítomnosti MC a Lojzy Kvádra alias Dozera dobrým zvykem), po dlouhé době opět dvoujazyčný (nepočítáme-li Anatolovo maďarské rapování naposledy v Plzni). Prosím o zaznamení do dějin, že Švéd rapoval a tímto se oficiálně omlouvá Metodějovi za své vyjádření, že freestyle je podfuk.

Umístění:
1. Metoděj Constantine
2. Pan Václav
3. Bohdan Bláhovec

Nezapomeňte, že už 5. prosince se v Plzni v Papírně koná Grand Slam – velkolepé finále mistrovství ČR ve slam poetry. Označte si to v diáři.

Záznam celého večera: http://www.playo.tv/video/Exhibice-vol20-1915.aspx

Švéd

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*