Začíná týden Anatola Svahilce

Kromě tří kvalifikačních kol se tento týden také koná evropské mistrovství ve slam poetry takzvaný evropský Slampionship. Jeho hostitelem je tentokrát estonské město Tartu a nás slamery, potažmo celou slamovou komunitu, potažmo celou Českou republiku bude zastupovat Anatol Svahilec, mistr ČR 2014. Hlavní program proběhne 19.–21. listopadu, ovšem už o den dřív vystupuje několik slamerů v hlavním městě Estonska Tallinnu, a jedním z nich je právě Anatol. Proto už dnes vyrazil směr sever, jak jinak než vlakem, a slíbil, že o své anabázi bude Slamoviny průběžně informovat.

Pravidla slamového mistrovství jsou dost podobná těm našim a zároveň jiná. Soutěž se koná tříkolově. V základním kole má každý slamer 3 minuty. Toto kolo je rozděleno do dvou dnů. Ve čtvrtek 19. listopadu vystoupí deset slamerů, v pátek 20. listopadu dalších deset. Do semifinále postoupí desítka nejlepších z nich.

Semifinále i finále se koná v sobotu 21. listopadu. V semifinále je také časový limit 3 minuty a stejně jako tomu bude v prvním kole, hodnotí slamery sedm porotců vybraných z publika body od nuly do desíti. Při překročení časového limitu bude performerovi za každých 15 sekund navíc strženo půl bodu z celkového skóre. Do finále postoupí nejlepších pět semifinalistů. Časový limit v něm bude už pouze 2 minuty a slamery bude stejným bodovým systémem hodnotit mezinárodní porota složená z pěti členů.

Veškeré informace o mistrovství Evropy ve slam poetry 2015 se dozvíte na stránkách tartuslam.ee, kde si je můžete přečíst buďto v angličtině, případně přímo v estonštině, je-li někomu tento ugrofinský jazyk bližší.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*