Reportáž o kvalifikačním kole v Pardubicích

Reportáž z Pardubic očima slamera Zdeňka Hrušky. Děkujeme.

V sobotu 7. listopadu se ve velice příjemném prostředí Klubu 29 konalo pardubické kvalifikační kolo slam poetry. Role moderátora se tentokrát zhostil Metoděj Constantine. Co se týče diváků nebylo jich až tolik, jak jsme zvyklí například z plzeňských či pražských kol. Slamerů odhodlaných bojovat o letošní plzeňské finále se sešlo osm – Jiří Gouda, Vašek Černý,Tomáš Jireček, Rimmer, Zdeněk Hruška, Gaston Gebeno, Petr Štecha a Anna Řehůřková. Poměr místních a slamerů z Prahy byl 4:4. Všichni se bili statečně, leč právě zmíněná atmosféra mohla na soutěžící působit poněkud sklíčeně.

Nikdy jsem se na vystoupení nepřipravoval a spoléhal na impro, protože se mi líbí ta nejistota a risk z výsledku. Tentokrát jsem měl ale napsaný text na první kolo, který měl řekl bych celkem úspěch. V druhém jsem si řekl že půjdu do impra. Možná proto, že další text jsem zkrátka neměl. Byla to chyba, protože při požádání o spolupráci, jsem se zprvu dočkal jen pohledů a ticha, což mě zaskočilo, a proto jsem pravděpodobně skončil pátý. Myslím ale, že příště bude atmosféra a publikum nakloněnější nám všem.

Večer neměl vyloženého favorita. Nakonec kvalifikační kolo v Pardubicích poslalo do finále Rimmera. Vaškovi Černému utekl postup o 5 bodů. Třetí pak byla růže mezi trny Anna Řehůřková. Na novou tvář to byl skvělý výkon.

Zdeněk Hruška

 Fotky z Pardubic můžete zhlédnout v tomto fotoalbu.

 
 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*