Zítra jsou kvalifikační kola v Čechách, na Moravě i ve Slezsku

V sobotu 7. listopadu se konají hned tři kvalifikační kola. Vůbec poprvé se celostátní soutěž uskuteční v Uherském Hradišti. Mezi osmi zatím potvrzenými slamery je například Viktor Hanačík, Ondřej Hrabal, Pavel Oškrkaný nebo Adam El Chaar. Hradišťský slam začíná zítra v 19:00 v Orlovně a uvádí jej hlavní postava moravské slam poetry Bob Hýsek. Pisatele článku narozeného v Uherském Hradišti samozřejmě těší, že na tamní kvalifikaci je na facebooku přihlášen stejný počet diváků jako na zbylé dvě dohromady.

Další moravsk(oslezsk)ý slam startuje od 20:00 v ostravské Staré aréně. V minulých dvou letech zde postoupila Zuzka Kantorová. Rok před ní vyhrál improvizátor Roman Führich. Improvizátor v absolutním slova smyslu, protože se do soutěže přihlásil jen proto, aby mohl dál sedět v hospodě a nemusel platit za vstup na slam. Jeho rozhodnutí mu nakonec přineslo 5. místo v celostátní soutěži.

Už třetí kvalifikační kolo se uskuteční v Čechách. Tentokrát v Pardubicích a kromě moderátora, kterým není nikdo jiný než mistr slam poetry v roce 2013 Metoděj Constantine, se představí také další známé tváře české slamové scény. Bude to například Rimmer, Tomáš Jireček nebo Zdeněk Hruška. Pardubické kolo začíná také v 19:00 v Klubu 29.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*