Švéd vs. Anatol vs. zbytek světa

Dnes večer od 20:00 se koná v Plzni na Jižáku kvalifikační kolo českého mistrovství ve slam poetry. Už včera ohlásil na facebooku Švéd, se kterými slamy do něj vyrukuje. Bude to Božská komedie a Odpoledne plné her na útvaru AČR. Podle vlastních slov včera celé odpoledne meditoval a nechal si na levou podkolení jamku vytetovat JÁ TO DOKÁŽU! „Samozřejmě jsem uplatil všechny představitele velkých církví a náboženských společenství v ČR, aby se za mě modlili. Také jsem uzavřel smlouvu s ďáblem, že pokud vyhraju, oholím si zadek a přestanu si gelovat vlasy. Bitva začíná!“ sdělil pro Slamoviny Švéd. Minulý týden v Praze to málem dokázal, k postupu mu chyběly dva body.

Jeho největší soupeř a zároveň největší favorit Anatol Svahilec, loňský vítěz plzeňského kvalifikačního kola a zároveň vítěz celého mistrovství ČR, si přijde jako boxer před zápasem a uznává, že postup nebude lehký. „Cítím v kříži, že dnešek bude nálož. Výbušně soupeřivá kombinace Mručivák, Švéd, Oškrkaný, Svahilec spáchá z plzeňského regionálu jeden z nejakčnějších večerů soutěže, anšto s pomyšlením na prosincový finále. Čekám efekt malý generálky. No a vyhrát bych rád, zdraví a zápal mi velí titul obhájit a já se těmhle pudům plánuju podřídit.“

Z velmi dobrých zdrojů víme, že zmíněný Pavel Oškrkaný si to jede do Plzně jenom zkusit (podobně jako Švéd před týdnem do Prahy), údajně k tomu jindy nemá příležitost. I bez něj je ale soupiska přihlášených velmi kvalitní a dnešní kvalifikační kolo se jistě vyrovná tradičním exhibicím. Kromě zmiňované čtveřice jsou totiž dalšími účastníky Lojza Kvádr, který se na kvalifikaci v Praze ujal role moderátora, objev loňského regionálního kola Martin Kudykam, nejpoetičtější masér Kňour a slamující vozíčkář Zdeněk Hruška. Údajně to tak dnes bude bitva Švédsko vs. Mladá Boleslav vs. zbytek světa (vs. zkušebně Kunovice).
Moderuje nejlepší a Nejhodnější Michal, tak večer přijďte, těšíme se na vás!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*