Česko-polský slam ovládl Metoděj

Na třetí letošní mezinárodní exhibici v plzeňském Anděl Music baru čeští slameři tentokrát přivítali hosty z Polska. Stylem start-cíl zvítězil Metoděj Constantine, který včera získal 138 bodů ze 140 možných. Hned v prvním kole dostal všech sedm desítek, což se povede velmi zřídka. Diváci takto ocenili jeho improvizaci s připraveným názvem, ve které rozebíral povolání všech slamerů – maséra Kňoura, psychologa Mručiváka, galeristky Barbory atd. Anatol Svahilec se opět zaměřil na LGBT problematiku, Lojza Kvádr představil svou sbírku básní s náhodnými názvy od diváků. Nejvíc zaujala hned ta první – Ufo porno. Zajímavá byla také ta o rysovi se jménem Klito, který se rozeběhl proti zdi. Rovněž jsme se dozvěděli, že Lojza neumí římské a možná ani arabské číslice. Pavel Oškrkaný přiblížil obtíže života Poláka z Těšínska. Úvodní kolo zakončil Mručivák se svou improvizací, co všechno mu vyplavil k nohám Balt. První byla mrtvá Rusalka a diváci se od Mručiváka dozvěděli, kolik zábavy se s ní dá ještě užít.

Ve druhém kole Metoděj opět objevil své nadpřirozené schopnosti a léčil. Švéd na rozdíl od prvního kola, ve kterém sháněl kamarády, tentokrát hledal sousedy za podmínky, že to nejsou neonacisté nebo zoofilové. Celý slam zakončoval Anatol Svahilec se svým už skoro fenomenálním slamem Bílá liga, „který zdaleka není o tom, o čem si myslíte.“

Kladného ohlasu se dočkala také poezie hostů z Polska. Zejména Weroniky Lewandowské, experimentátorky se všemi formami poezie od performační přes industriální až po kardiovaskulární. Její básně s výborně propracovaným projevem, z nichž utkvěla zejména ta s názvem Noccc, jí nakonec vynesly celkové třetí místo. Po závěrečném cypheru těsně před půlnocí odcházelo sto čtyřicet diváků tradičně spokojeno.

  1. Metoděj Constantine
  2. Anatol Svahilec
  3. Weronika Lewandowska

Sestava: Anatol Svahilec, Pavel Oškrkaný, Metoděj Constantine, Lojza Kvádr, Barbora, Estragon (PL), Švéd (CZ), Weronika Lewandowska (PL), Mručivák.
Moderátorem byl Nejhodnější Michal a předskokanem Kňour.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*