Selfíčko

Hodně lidí se samo se sebou fotí, já jsem sám se sebou napsal rozhovor.  Je o historicky první veselské slam poetry exhibici, která bude v pátek 11. září.

Proč zrovna Veselí?

Je to pěkné město nad Moravou. Teď vážně, ve Veselském kulturním centru pracuje můj kamarád Ivo Juřena, který už chtěl delší dobu slam poetry exhibici uspořádat. Napřed, když ještě byl v uherskohradišťském Klubu kultury, to mělo být tam. Ovšem chtěli jsme vystoupení spojit s nějakou kapelou, aby byla záruka, že přijde dost lidí. Vůbec jsme nevěděli, jaký by byl zájem. Nakonec se exhibice neuskutečnila hlavně proto, že by bylo dost finančně i logisticky náročné dostat na Slovácko slamery z Prahy. Až letos v létě, kdy Ondra Hrabal uspořádal první samostatnou exhibici a pak druhou v rámci LFŠ, se nám podařilo zjistit, jak velký je na Slovácku o slam poetry zájem. Ovšem Ondra měl výhodu v tom, že patří k olomoucké sekci, která má cestu do Hradiště zhruba o 3 hodiny kratší.

A jaký je tedy v Uherském Hradišti zájem o slam poetry?

Velký, na každou exhibici přišlo 150 lidí. Tolik chodí při slušné návštěvnosti v Praze nebo v Plzni.

Na koho se můžeme ve veselském Kafé v kině těšit?

V první řadě přijede úřadující mistr ČR Anatol Svahilec. Potom je to trojice improvizátorů z olomouckého prostředí, každý úplně jiný. Daniel Kunz vychází z improvizačního divadla, Viktor Hanačík jako jeden z mála používá metodu automatického textu a Pan Václav sám sebe charakterizuje jako sběratele a kouzelníka a jeho vystoupení je vždycky velká show. Pak jsem tam také já a černý kůň Jan Binder, pro kterého to bude vůbec první slam. Celým večerem bude provázet jedna z hlavních postav české slam poetry Bob Hýsek.

Plánujete uspořádat exhibici v nějakém dalším městě na východní Moravě?

Bylo by fajn udělat slam ve Zlíně, protože je to dost velké město, které má potenciál a zaslouží si to. Já osobně ale nemám ve Zlíně žádné kontakty.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*